Online users: 2 (Map)
~~~ Club IOI Denmark ~~~
webmail
Nyheder
Kalender
Opslagstavle
Nyhedsbrev
Shop 101
Rigtrim
Klasseregler
Baner
 
Club 101
Medlemskab
Kontingent 
New Blood
Bådliste
Aphrodite
Merchandise
Bibliotek
 
Championship
ØresundsCup
 
Links
 
Teknik
Club IOI Nyheder

Club IOI news

Vinterfest
12/1-2011, Morten

Det trækker op til en heftig sejldag i starten af februar, - nærmere bestemt lørdag den femte. Vi er nogen, der skal sejle modelbådsræs om dagen, og det er kun en optakt til aftenens strabadser, hvor Jes Gram kommer forbi Cafe 22 og fortæller om Louis Vuitton Cup - forvent masser af blåt vand og action tilsat godt selskab og god mad. Sæt kryds i kalderen. 

Invitation og tilmeldingsinfo? Klik HER! Eller find invitationen på kalendersiden.

 

Morten

 

Godt nytår
8/1-2011, Morten

Først og fremmest godt nytår. Vejret er ikke ligefrem fantastisk i skrivende stund. Nogen vil måske mene, at det er dejligt med tøvejr, fordi så kommer sejlsæsonen nærmere. Selv foretrækker jeg en rigtig vinter i nogle måneder fremfor et halvt år med blæst og regn. Snevejr er også meget bedre til at drømme i. Sådan en gang gråt sjask virker ikke befordrende på min hjernes optimistcenter.

Hvad skal man så lave, medens man venter på sommer, sol og blødt vand? 

Virtuel kapsejlads måske? Jeg har for eksempel "sejlet" noget IOD, International One Design. Superlækker klassisk sejlbåd. Det ansporede mig til at læse den rigtige klasses historie og klasseregler. Meget interessant læsning. 

Klassens ide er af amerikansk oprindelse, men alle bådene bygges fortsat i Norge, og der er to flåder deroppe. Ideen til klassen kom, siger rygterne, egentlig fra træthed af Americas Cup cirkuset. Det er jo ikke blevet mindre siden, men allerede i trediverne var det åbenbart løbet løbsk. Vinderen var ikke den bedste, men den med den største pengepung.

De har de mest fantastiske klasseregler. Læs med her: http://www.internationalonedesign.org/home/iods---the-big-little-class

Se for eksempel reglerne om SEJL. Alle sejl laves af een sejlmager. Sejlene distribueres af klassens måler, og der bestilles eet sejl ad gangen, - til alle. Således sejler alle ikke bare med ens både - men også med ens sejl - endda af samme alder. Klassen tildeler simpelthen bådejerne et nyt storsejl det ene år, og en ny fok det næste. Det er da et spændende koncept, som er fuldstændig modsat AC halløjet.

Nogen gange spekulerer jeg på, om man skulle skille sig ud fra mængden og markere et intenst forhold til fair kapsejlads på samme måde i vores lille klub. Hvis alle sejl er ens, så bliver ræset vel bedre for de fleste. Desuden vil masseproduktion af sejl formentlig gøre sejlene væsentligt billigere. Uhadada. Det var to fordele allerede. Den tredje er, at bedre ræs i klassen giver flere bådejere. Den fjerde er, at bådene holder en bedre værdi. Gensalgsværdien er nu ikke ret vigtig, for hvem gider sælge sin 101? 

I debatten om klassebådsræs og såkaldte sportsbåde på bådmagasinet konkluderede man, at kun både, der planer i over 5 sekundmeter, er egnet til kapsejlads. Der fik jeg nær julesnapsen galt i halsen. Det betyder vel at 98% af den danske bådmasse er uegnet til ræs. Jow det øhh... Det er måske ikke hele sandheden. Man kan jo ræse i hvadsomhelst, - bare æskerne er ens. Gør planing ræs bedre? Hmm. Jeg ved det ikke, men jeg medgiver da gerne, at sejlads i såkaldte sportsbåde øger fokus på de gymnastiske egenskaber ved besætningen. Sådan er det vel også med mange andre både, Yngling, Soling og Finnjolle for bare at nævne et par stykker. 

Jeg er sikker på, at det er sjovt at sejle sportsbåd. Der er bare mange andre ting, sådan een ikke kan, og derfor er jeg stadig glad for min Aphrodite 101, og jeg er da også ret sikker på, at vores ræs er lige så sjovt. Vi skal bare have lidt flere både derud.  

Det kommer til sommer.

Godt nytår,

Morten

 

PS: P.t. sejles et stævne i IOD på nettet med mere end 30 teams i feltet. Der var åbningsfest forleden, og der er selvfølgelig en stor afslutningsfest med live musik og dans. Nu lider virtuel øl under indtil flere mangler; Den mest åbenlyse er, at de ikke slukker tørsten. Virtuel kapsejlads kan heller ikke matche ægte virkelig kapsejlads, men det er glimrende som tørtræning af regler og simpel taktik. Desuden er der som nævnt flere både, flere stævner og mere fest. Det skal vi også have. Hvis medlemmerne vil. 

PPS: Vand! Giv os vand: http://slsailing.com/wp-content/uploads/2011/01/OR01.jpg

 

En Aphrodite 101 er faktisk lille bitte
22/10-2010, Morten

Se mere her... 

Morten

 

101 Open International billeder
28/9-2010, Morten

Fra Joel Münster-Swendsen, DEN11, har jeg modtaget følgende link til billeder fra årets DM:

Joels Billeder

Mange tak... Er der andre, som har billeder, de vil af med?

Morten

 

101 Open International 
17/9-2010, Morten

Der blev sejlet ræs i den forgangne weekend. Tolv både dystede om det åbne danske mesterskab i Aphrodite 101. Efter to heftige dage med hele ni skønne baner var der ingen tvivl om, at DEN400 var hurtigst. Otte førstepladser og en enkelt andenplads lader ikke megen tvivl tilbage. Stort tillykke; Det så flot ud. 


På billedet: Lars Gottfredsen, Jesper Kjer, Jørgen Melchior og Anders Fisker ved præmieoverrækkelsen.

Desuden STOR tak til SKS for nogle fantastisk gode baner og et i det hele taget særdeles velgennemført stævne med god stemning, fantastisk forplejning og i det hele taget super styr på det hele. Det var rigtig dejligt "bare" at kunne sejle, når fornemmelsen hele tiden var, at stævnet var i de helt rigtige hænder.

Afslutningsvis skal der (naturligvis) også lyde en stor tak til vore sponsorer: ShipShape, John Mast, UK sails, Lopolight,  Gant Hørsholm og Columbus Marine, som alle har bidraget til at gøre vores klubmesterskab endnu bedre. 

Resultater, billeder og beretning følger... i næste afsnit af...

Morten

 

Tilmeldingerne strømmer ind til DM
15/8-2010, Morten

Men vi skal være flere... du kan selv være med til at bestemme, hvad han klapper af...

Morten

 

DEN254 for spiler
5/8-2010, Morten

Som jeg sagde til bestyrelsen sidste år: "Der er alt for lidt 101 materiale på nettet." Derefter oprettede jeg en konto på flickr til billeder. Den kan ses her. Derefter blev der lidt stille. 

Forleden dumpede der så en film ind ad brevsprækken; Den har jeg nu smækket på youtube, så man kan se en sejlene 101 udefra. (Der er jo allerede billeder indefra jvf filmen fra Fyn Rundt i firserne).

Tak til Peter Meder fra DEN254 for filmen, som kan ses herunder.

Jeg har måske nævnt det før, men det er altså en ualmindelig smuk båd :-D 
(Kendere vil vide nogenlunde, hvor vi er i landet baseret på ølmærket)

Morten

 

IOI Open International
4/8-2010, Morten

33rd 101 Open International, Flyer

33rd 101 Open International, NOR

Tilmelding kan også ske - ONLINE - via NOR linket. Bemærk prisen er inklusiv morgenmad, frokost og moleøl, så der er tale om et virkeligt godt tilbud... To dages underholdning med halvpension for kr220 per person er uhørt billigt i dagens danmark.

Skal du i stemning, så kig under Championship (i menuen) og find linket til beretningen fra sidste DM; Og året før, og året før, og året f....

Husk!!! IOIeren er en klassebåd. Dansk Sejlunion øger fra i år fokus på overholdelse af klasseregler. En IOI skal være en IOI, ligesom en Formel1 skal være en Formel1. Der vil ske kontrolmåling af tilfældigt udvalgte både til DM, ligesom vi planlægger at finde en håndfuld mål, som vi nemt kan checke på alle både. Mindre afvigelse vil  medføre påtale og krav om udbedring inden næste sejlads. Større afvigelser kan medføre diskvalifikation. 

Det er naturligvis skippers ansvar, at båden overholder de klasseregler, hvortil der er udstedt klassebevis.

Vi ses derude,

Morten

 

Anden halvleg og moleøl
3/8-2010, Morten

Så skal vi til det igen. Ferien er heldigvis forbi, så vi endelig kan komme til at sejle kapsejlads igen. Ja, ikke at der er noget galt med en ferietur i en 101. Slet ikke. Bare man kunne slippe for bøvlet med at slæbe hængekøjer, genakkere, bomtelte, gummibåde, fiskegrej, grill, elkogere, køleboxe og hvad ved jeg ud af båden igen. Hvorfor er alle disse ting ikke skrevet ind i klassereglerne :-D

Som annonceret i kalenderen, sørger klubben for en moleøl efter dagens sejlads. Kig efter det store 101 flag for at finde dem.

Om ikke ret lang tid skal vi sejle DM, bedre kendt som IOI Open International. Mere info om dette meget snart - her på siden og i din mailbox.

Husk!!! IOIeren er en klassebåd. Dansk Sejlunion øger fra i år fokus på overholdelse af klasseregler. En IOI skal være en IOI, ligesom en Formel1 skal være en Formel1. Der vil ske kontrolmåling af tilfældigt udvalgte både til DM, ligesom vi planlægger at finde en håndfuld mål, som vi nemt kan checke på alle både. Mindre afvigelse vil  medføre påtale og krav om udbedring inden næste sejlads. Større afvigelser kan medføre diskvalifikation. 

Det er naturligvis skippers ansvar, at båden overholder de klasseregler, hvortil der er udstedt klassebevis.

Vi ses derude,

Morten

 

DEN300, løbsvinder i Sjælland Rundt
28/6-2010, Morten

Jeg kom desværre ikke Sjælland Rundt i år, selvom jeg havde pakket tasken. Andre gjorde det meget bedre. DEN300 kom flot rundt. Ikke bare kom de ind som første båd i deres løb, næh de vinder simpelthen også løbet på præmietid. Se det er noget, vi kan lide. Flere 101ere forrest i feltet. Tillykke.

Morten

 

The 33rd 101 Open International
27/6-2010, Morten

Skovshoved Sejlklub og Club 101 inviterer til det 33. internationale klassemesterskab; Arrangementet er sat til 11-12 september, og det foregår i Skovshoved. Mere info følger naturligvis, men indtil da... klik her:

33rd 101 Open International

Morten

 

The 11th 101 World Cup, Yacht Club Bregenz, Bodensee
21/6-2010, Morten

From Klaus-Peter Stengele, 101 Fleet Captain on Bodensee, I have received an invitation to the 11th World Cup. This year it is held by Yacht Club Bregenz. Please have a look at the invitation and further details here: 

11th World Cup

It would be great to have a danish team in the cup.

Morten

 

Fyn cup 2010
14/6-2010, Morten

Fra Karsten på DEN52 har jeg modtaget denne superfede beretning fra Fyn Cup.

Klik for Fyn Cup med DEN52

UTROLIGT!!! Jeg har lige opdaget endnu en beretning fra Fyn Cup. Denne gang er det DEN15, som er på banen med søfoklaringer... Sjovt at "se" en sejlads fra to konkurrerende vinkler.

Klik her for Fyn Cup med DEN15

... eller skal vi omdøbe den til Fun Cup?? Det lader da til, at det var en fed sejlads ihvertfald. 

Morten

 

Sjælland Rundt
7/6-2010, Morten

Vi er nogle stykker som gerne vil Sjælland Rundt, der er pt. 3 101’ere tilmeldt.
Når vi op på 5 både så får vi vores eget løb.

Vi har drøftet hvorledes vi kan gøre sejladsen endnu sjovere bl.a. ved at lave en SMS kæde i vores løb hvor bådende melder passagetider samt et par korte historier.Så kom ud af busken og vær med til en dejlig lang og sjov sejlads.

Hvis du ikke har en båd så mangler jeg besætning.

Sejlerhilsner,

Jan Møller

DEN-323

 

Nyhed: Gæstegasteri
7/6-2010, Morten


101-bestyrelsen tilbyder at finde gæsteplads til kapsejlads den første tirsdag hver måned (minus juli) til alle interesserede 101-sejlere.

Så vil du gaste på en 101’er til tirsdagsmatch (vi har egen start) på Øresund ud for Rungsted Havn, så kontakt Sussie Grevsen på mail (sussie snabel a ranggaard.dk) eller telefon (20426988)

Sussie

DEN-358

 

Vidste du
3/6-2010, Morten
  • at der er 101 taster på det forbedrede tastaturlayout IBM introducerede i 1986. Det er basis for stort set alle keyboards i dag.
  • I marketing lingo betegner 101 et produkt, hvor man lige får lidt extra. Andre kalder det for premium eller gold edition.
  • Der er en region i Thailand, som hedder 101, Roi Et Province.
  • I Belgien ringer man 101 for at få alamcentralen. 
  • 101 er atomnummeret på Mendelevium, Md. Radioaktivt og transuranisk.
  • 101 er et primtal, endda et særligt primtal, nemlig et Eisenstein Primtal; Og for den sags skyld er 101 også et palindrom nummer.
  • Og endelig... en til dragesejlerne... Hvis i har læst Orwells 1984, så ved i, hvad "Room 101" er for noget.

Morten

 

Nye 101 ejere
1/6-2010, Morten

101 klubben har fornøjelsen at byde velkommen i klubben til de nybagte ejere af DEN66, Niels Bomholt og Bomholt Sr. Båden holder til i Bogense, - OG til den nybagte ejer af DEN320, Lars Johnsen. Båden får hjemhavn i. Rødvig. 

Morten

 

Kampingvogn?? Jeg ska...
18/5-2010, Morten

Kig lige over på Baadmagasinet. Der er vi nogen, som arbejder på at piske en stemning op.

Morten

 

Ordinær generalforsamling
17/5-2010, Morten

Hermed indkaldelse til ordinær generalforsamling i 101 klubben: Indkaldelse.

Morten

 

Lloyd Cup og Spis sejl og vær glad
17/5-2010, Morten

Vejret var totalt ufedt da vi mødtes på havnen lørdag morgen til morgenmad. Heldigvis var stemningen god, og vi fik nemt formiddagen til at gå med trimmesnak, polardiagrammer og så den forrygende udsigt de stakler, der havde vovet sig ud i uvejret. Det var nu svært at se noget som helst, for banen lå helt ovre under Hveen. Lidt før frokost sagde vi tak for i dag og trillede hjemad i forhåbning om bedre vejr søndag. 

Søndagsvejret var marginalt bedre. Det blæste, det var koldt, der var overskyet, men det regnede ikke. To dejlige sejladser nåede vi, inden tågen og vindstille satte en stopper for yderligere udfoldelser. DEN45 vandt igen og igen; Tillykke med det. Tilskuere var der forhåbentlig ingen af, for banen var lagt halvejs til Hveen, men bortset fra det så tak til KDY for et godt arrangement.

Morten

 

Medlemsliste 
8/5-2010, Morten

Der er dags dato udsendt medlemsliste til de medlemmer, hvis email adresse vi kender. Har du IKKE modtaget medlemslisten, så er det altså, fordi vi IKKE kender din mail adresse. Send derfor straks opdaterede koordinater (og adresse) til mig. Så vil du modtage en medlemsliste snarest.

Morten

 

Spis, sejl og vær glad, opdateret
8/5-2010, Morten

Trimmedagen bliver - som tidligere nævnt - den 15. maj. KDY er så venlige, at lade os deltage i Lloyd cup på den særlige måde, at vi sejler med blandede besætninger om lørdagen og med den faste besætning om søndagen.

Kommer du med båd, så er tilmelding derfor nødvendig til såvel KDY som til 101 klubben. 

KDY tilmeldingen kan klares via KDYs hjemmeside, og invitationen kan også ses her: Lloyd Cup. Tilmeldingen gælder begge dage.

101 tilmeldingen, som gælder morgenmad, blandede besætninger lørdag plus en bid brød efterfølgende, skal ske til formanden per mail eller telefon eller sms. Skriv om du har båd med og hvor mange i kommer.

Som det fremgår, er der første start 1055 om lørdagen. Derfor kan vi mødes 0830 til morgenmad og lidt snik snak om 101eren, inden vi går i bådene klokken 1000; Der sejles op til fire sejladser på små op ned baner, så der bliver knald på.

Vi blander nogle skæve besætninger, og hvis vejret tillader det, så planlægger vi et enkelt skift på vandet, så vi alle får set lidt forskellige både og / eller sejlmetoder.

Arrangementet får denne udformning, fordi vi efter et par år med meget snak og måleri har modtaget ønsker om mindre snak og mere sejlads.

Alle 101 sejlere velkomne, -  såvel med som uden båd - fra nær og fjern. Alle kommer med ud at sejle, - bare de har redningsvest med. Ideen med denne dag er at få kigget på et par trimfiduser, få blandet besætningerne og komme ud på vandet, så man kan få udvekslet nogle fiduser. Ja, altså ikke fiduser til, hvordan man smider drivankeret, - snarere det modsatte.

Programmet bliver cirka således

Lørdag den 15. maj

0830 Morgenmad og hyggesnak om trim og sager
0930 Vi går på molen, fordeler hold og kigger på både
1000 Så til søs
1055 Første start (af op til fire op ned baner)

Efter sidste sejlads er der moleøl, og derefter finder vi på noget fællesspisning, så vi lige kan debriefe, som det åbenbart hedder på nudansk.

Søndag den 16. maj

Fortsætter Lloyd cup med endnu flere opned baner, og dennegang er det alvor. Gårsdagens fiduser skal omsættes til praksis.

Vel mødt,

Morten

 

Fyn Rundt 
24/4-2010, Morten

DEN18 fra Kerteminde vil blot kommentere på de fantastiske billeder på hjemmesiden fra Fyn rundt 1983, - Super sjovt. I samme åndedrag vil vi gerne udfordre alle IOI både til en tur Fyn rundt. Vi har tilmeldt os og modtager gerne udfordrere fra det Sjællandske. Skipper lover endvidere at tillægge et 1983 overskæg hvis der møder både frem fra Rungsted. Jeg synes det ville være fedt hvis du annoncerede Fyn rundt fra Kerteminde på IOI hjemmesiden, vi er trods alt 2 IOI fanatikere i Kerteminde J og det kunne være sjovt at banke Fyn ryndt op på fordums tids storhed.

Se mere på www.fyn-rundt.dk 

Med Venlig Hilsen

Peter Steen Christensen

DEN18 Kerteminde

 

Aftenmatch
13/4-2010, Morten

Jaja, det med den svenske 101 var naturligvis aprilsnar, men nu skal vi til noget helt anderledes seriøst. Aftenmatcherne i Rungsted starter i dag. Hurraaaa!!. Der var godt nok rim på græsset her til morgen, men vi skal altså i gang. Klasseregler, moleøl og hele balladen. 

Apropos klasseregler, så meddeler Dansk Sejlunion, at de er ved at samle et team, - nogle ville sige en taskforce, - udelukkende med henblik på at være til stede rundt omkring i landet for at sikre reglernes overholdelse. Der tænkes ikke her på kapsejladsregler - men derimod på DH og klasseregler. Klassereglerne er jo selve fundamentet for al det sjov, vi har i 101 klubben. På grund af klassereglerne kan man med god samvittighed sige, at den bedste mand (mk) vinder. Bådene skal være ens, for at få klassebevis, og man kan ikke sejle kapsejlads under DS uden klassebevis. Så enkelt er det. Klub 101 og Dansk Sejlunion står som garant herfor. Enhver afvigelse fra reglerne, som kan tænkes at kunne øge fartpotentialet, skal derfor betragtes som snyd. Er der mistanke om snyd, bør man indberette dette til 101 klubben, og i yderste konsekvens kan dette føre til inddragelse af klassebeviset. Dansk Sejlunion tager dette meget alvorligt. Det bør vi også gøre - af hensyn til os selv. Hvem gider sejle kapsejlads mod en modificeret Aphrodite101?

Shop 101 er også i gang. Selvom udvalget er ret stort, så var der alligevel et kvikt hovede, der påpegede manglen på 101 tasker. Det har jeg rådet bod på nu, idet der i butikken nu findes en sportstaske med 101 logo på siden. Og alt muligt andet. Klik shop 101 i menuen og tjæk udvalget. 

Vi ses på vandet... Åhh vent... er du ikke klar?? Så læs videre:

Uddrag fra en 101 dagbog:

Dag 1

1t 1230-1330 Polering af fribord med maskine
1t 1330-1430 Let slib af bund og mindre fejlretning
2t 1430-1630 Indkøb af maling, opsætning af tape og maling af bund
1t 1630-1730 Afmontering af skrue, skift af zink

Dag 2

1t 0930-1030 søsætning inclusive motortest
1t 1030-1130 mast findes og klargøres
1t 1130-1230 mast sættes og båd sejles på plads inklusive montering af fortøjning
3t 1300-1600 mastetrim, tilrigning og diverse småreparationer

Sese, - det er jo slet ikke så slemt. Det er jo ikke en gang to hele dage.

Morten

 

Shop 101 åbner 
30/3-2010, Morten

Så sker det endelig. Shop 101 åbner. Gennem længere tid har jeg rumsteret med forskellige muligheder for at få nemmere adgang til tshirts, kasketter, trøjer og andet godt med 101 logo på. Nu er det så blevet til virkelighed. Klik SHOP 101 i menuen her til venstre, og se det hele. Klik på en tshirt, betal med dankort, og den kommer med posten. Det er da fuldstændigt fantastisk, - og så kan du endda selv vælge farve. God fornøjelse.

Morten

 

Arkiver og berømtheder
27/3-2010, Morten

Efter et vel overstået besøg hos North blev jeg nysgerrig, da jeg faldt over en gammel kasse med 101 sager. Den viste sig at indeholde adskillige toraruller og gulnede pergamenter fra tidernes morgen og Aphrodite (101)s opstandelse. Først så jeg Jochen Shümann demonstrere sætning og bjergning af en 101 spiler fra forlugen. Dernæst glimrede han ved at banke de andre 101ere på Bodensee i matchrace. Så var der en vis Hr. Ussing på banen. I timevis tegner og fortæller Ib om 101 trim; Det er en gammel optagelse, men alligevel er der guldkorn imellem. Så er der optagelser af 101 DM i 1978 og i 1984. Interessant at se, hvordan de sejlede dengang; Spilerhåndteringen var der ihvertfald ikke noget galt med. Endelig fandt jeg en liste over resultatet i 1978. Det er - eller var - et af de resultater, som jeg manglede på "wall of fame". Den er nu opdateret, og til vores historie kan vi nu føje, at en ikke helt ukendt "Richard Jensen" vandt i 1978. Se under Championship i menuen her på siden.

Ja, det er jo ellers tid til at lave båd, men regnen har jo silet ned i dag, så hvorfor ikke gå på opdagelse i arkivet??

:-)
Morten

 

Vinterfest, beretning
3/3-2010, Morten

I starten af februar holdt vi den årlige vinterfest. Der er en kort beretning ved klik her: Beretning, - tak til Kasper for den, og der er flere billeder her: Billeder

:-)
Morten

 

Besøg hos North
1/3-2010, Morten

North Sails har inviteret Klub 101 til en rundvisning og en let forfriskning torsdag den 18 marts klokken 1900. Adressen er Bjarkesvej 5, 3450 Allerød. Vil du med? Man kan jo altid drømme om blødt vand, medens sneen (igen) vælter ned. Venligst meld til hos Lars G. på mail larsgottfredsen at mailme dot dk eller telefon 2026 3805. Der kan lægges besked, da Lars ikke altid kan tage telefonen.

Vel mødt, 

Bestyrelsen

 

Kontingent 2010
17/2-2010, Morten

Kære Aphrodite 101 ejer
 
Hermed opkrævning af kontingent til Club 101.
Vi vedtog ved seneste generalforsamling, at regnskabsåret for fremtiden vil følge kalenderåret. Vi har ikke opkrævet i efteråret, men valgt at opkræve samlet for  perioden siden 1/5 2009 og hele 2010. Til gengæld har vi rundet lidt ned og vedtaget at 600 kr dækker. 

600 kr inbetales på Danske Bank konto: 1551-4182521752 inden 1. marts 2010. 
HUSK at angive sejlnummer, fulde navn og email.


Indbetalingen til bankkontoen kan foretages ved elektronisk overførsel. Du kan også overføre via din bank eller posthus. Checks modtages helst ikke. Husk i alle tilfælde at anføre identifikationsdata. Kvittering fungerer som medlemsbevis.

Kasper 

 

Sidste års nyheder