Online users: 1 (Map)
~~~ Club IOI Denmark ~~~
webmail
Nyheder
Kalender
Opslagstavle
Nyhedsbrev
Shop 101
Rigtrim
Klasseregler
Baner
 
Club 101
Medlemskab
Kontingent 
New Blood
Bådliste
Aphrodite
Merchandise
Bibliotek
 
Championship
ØresundsCup
 
Links
 
Teknik
Club IOI Nyheder 2009

Club IOI news

Vinterfest 2010
29/12-2009, Morten

Som vanligt inviterer 101 klubben til den traditionsrige vinterfest, når mørket er allermørkest og kulden bider helt ind til benet, - med andre ord: når sommer og sol føles allerfjernest... Se invitationen via kalenderen eller via direkte link HER.

Vel mødt,

Morten 

 

Ren 101 nostalgi
23/12-2009, Morten

Fyn Rundt i 101 i 1983; Dengang var der kapsejladser til... 

Og hermed glædelig jul, tak for i år og på gensyn til næste år fra 101 klubben.

Øl & sidste aftenmatch
15/9-2009, Morten

Årets sidste aftenmatch sejles i dag. Bestyrelsen foreslår, at vi mødes i klubhuset (!) for lige at vende den seneste udvikling i klassen; Ja, der står klubhuset. Dels er det blevet mørkt, når vi kommer ind efter sejladsen, og dels har vi fået vores klubhus tilbage. Vi tager et par øl med. 

Vel mødt,

Morten 

 

DM er aflyst
10/9-2009, Morten

101 Open International 2009 er aflyst grundet manglende tilslutning. 

Der var i går (onsdag) 12 tilmeldte, og mindstekravet for et officielt DM er 15 startende både. Det er derfor med meget beklagelse, at vi må konstatere, at der blandt de mange 101 sejlere i Danmark ikke er interesse for at finde en Danmarksmester i 101.

Bestyrelsen håber, det kan lade sig gøre næste år. 

Morten 

 

DM - plads i Helleup havn
9/9-2009, Morten

Havnefogeden i Hellerup Havn melder, at vi kan ligge samlet på sydsiden af flydebroen og udenpå den kutterlignende røde båd ved navn Søster. Deltagere ved årets DM kan ligge gratis i Hellerup havn fra i dag onsdag til og med mandag.

Morten 

 

DM tilmelding NU!
2/9-2009, Morten

Der er kort tid til årets DM i 101. Der er til gengæld slet  ikke nok tilmeldte; Nu må i altså få aflyst det der kursus i Trommedans for viderekommende, og få meldt gasterne ind i Skovshoved Bådelaug (250kr), hvis det er problemet. Skal terrassen trykspules, så er det altså ikke lige i weekenden den 12-13 september, at det skal foregå. Kort sagt, stram op! Få styr på prioriteterne.

Mangler du gaster, så er der lige nu hele TO erfarne gaster på opslagstavlen, og bestyrelsen har kontakt til flere meget rutinerede gaster, som gerne vil med til DM. Sæt i værk.

Det er altså nu - NU - der skal rykkes. 

IOI Open International 2009 flyer kan ses HER

Desuden kan NOR ses på Hellerup Sejlklubs hjemmeside, hvor der er link direkte til tilmeldingen.

Morten 

 

En lidt større 101
31/8-2009, Morten

Når jeg bliver stor, så skal jeg da have sådan een.

Ja, det er en 101, - en Wally 101. Funtastisk, ikk?

Morten 

 

New Blood
24/8-2009, Morten

Omkring 2002 modtog bestyrelsen en brev fra en vis Søren Klint, tidligere gast på DEN31 Sibonga. Brevet handlede både om fortiden og fremtiden og endte med at foreslå indstiftelsen af en pris "New Blood" i 101 klassen. Ideen var og er at tildele prisen til en person, som tilfører  klassen noget af det, vi skal bruge, for at komme godt ind i fremtiden. 

Brevet, samt de tidligere modtagere af denne meget ærefulde pris kan nu ses online - her på siden, klik New Blood i menuen.

Morten 

 

DM tilmelding åben
15/8-2009, Morten

Så er der åbent for tilmelding til årets DM i 101, - IOI Open International 2009. Vi har fået lavet et flyer til opslagstavlen; Den kan ses HER. Desuden kan NOR ses på Hellerup Sejlklubs hjemmeside, hvor der er link direkte til tilmeldingen.

Programmet bliver, som tidligere nævnt, et komprimeret to dages sejladsprogram; Dette sker af hensyn til de mange, som har udtrykt, at det er vanskeligt at tage fri 1-2 hverdage dage for at sejle DM. 

Udover sejladsen, består arrangementet af en festmenu lørdag aften samt mole-fadøl og pølser efter sejladserne om søndagen. Der vil sikkert også forekomme håndsejlads og andre festlige indslag.

Vel mødt,

Morten 

 

Lånebåd, reservegaster og tilmelding til DM
9/8-2009, Morten

Der er et antal ivrige sejlere, som har ytret ønske om at låne en båd til DM. Der er typisk tale om erfarne sejlere og 101 ejere med båden liggende fjernt fra Hellerup. Er der mon nogen derude, som ikke selv sejler, og som ville kunne stille båd til rådighed, så hører vi gerne om det i bestyrelsen. Sådan et lån skal naturligvis formaliseres en anelse, så selvrisikoen bæres af lånebesætningen - hvis der skulle ske noget. Eventuelt kunne man forestille sig, at ejeren sejler med en gæstebesætning på tre mand.

Gaster er altid et problem; Jeg vil blot opfordre gaster og bådejere til at benytte vores opslagstavle til at få skabt de nødvendige kontakter, så vi kan få så mange både som muligt på vandet.

Elektronisk tilmelding kommer op meget snart via link på Hellerup Sejlklubs hjemmeside. Der kommer naturligvis en notis her på siden, når tilmeldingen er online.

Morten 

 

Første aftenmatch og MOLEØL
4/8-2009, Morten

Til min store overraskelse, så er der aftenmatch i dag den fjerde august. Jeg noterede ellers sidste år, at aftenmatcherne var skubbet een uge for at følge skoleferierne, som jo også er skubbet een uge i forhold til den hidtil herskende verdensorden. Nå. Hmm. Der er lovet moleøl jvf kalenderen, og det holder vi selvfølgelig.

Vi ses derude,

Morten 

 

Referat fra Generalforsamling online
4/8-2009, Morten

Så er referater fra årets generalforsamling godkendt af bestyrelse og dirigent; Dokumentet kan ses under bibliotek her på siden.

Morten 

 

Øl & grill, sidste aftenmatch før sommerferien
30/6-2009, Morten

Sidste gang før sommerpausen. Vejret ser intet mindre end formidabelt ud, og 101 klubben byder på Øl & Grill efter aftenens sejlads.

Vi ses,  

Morten 

 

International members?
19/6-2009, Morten

Though Club 101 is inherently danish, we welcome 101 sailors abroad to join and support our work to keep the boat and the class alive and well. For the enthusiastic non-danish 101 sailor, we now have SWIFT and IBAN account numbers available. See the page named "kontingent" for details. Memership is DKK400,- pro anno. A membership flag for the spreaders will be dispatched in your direction upon payment. Please make sure your payment is marked with your name, address, boatnumber and boatname or mail us with your details. 

Morten 

 

Skiftet mailadresse?
24/5-2009, Morten

Der er en håndfuld mailadresser i arkivet, som ikke længere er aktive. Har du skiftet mailadresse, så bør du sikre dig, at 101 klubben kender din nye adresse, således at vi er i stand til at sende invitation til generalforsamling og nyhedsbreve til dig. 

Morten 

 

Spis, Sejl Og Vær Glad
24/5-2009, Morten

AKA Trim cup. 

Søndag den 14. juni klokken 1010 (umiddelbart efter generalforsamlingen) inviterer Club 101 til Spis, Sejl Og Vær Glad. Ideen med dette arrangement var oprindeligt at finjustere mastetrim og sejltrim inden starten på kapsejladssæsonen. Vi holder fast i det med at finjustere mastetrim og sejltrim, men datoen er i år ændret til medio forårssæsonen. Så kan det være, vi hver især bedre ved, hvad vi kan, og især hvad vi kan blive bedre til. 

Planen er følgende:

1010 Vi mødes i Rød Sal på Rungsted Havn
1020 Kort gennemgang af de nye regler 
1050 Moleræs og mastecheck
1130 Holddeling og efterfølgende træningssejlads
1430 Øl & Burger

Når vi altså har kigget på regler og master, deler vi os op og tager ud for at se på sagerne, sådan - Live. Ideen er at lave noget båd mod båd træning ved at vælge en bane, som vi gennemsejler som Kongens Efterfølger. Forreste båd smutter ned bagerst efter 5 minutter i føretrøjen, så vi hele tiden er samlet og kan måle fart mod hinanden. Klubben stiller med nogle rutinerede (og hurtige) 101 sejlere, som tager med ud og ser på sagerne. Kan du tage din egen båd med, så tager vi den under fidus-behandling. Kan du ikke tage båd med, så er du meget velkommen alligevel; Alle kommer på vandet, og når alle bådene suser afsted, runder vi af med en burger på een af de lokale.

Er det noget for dig, så giv en melding til Formanden, således at vi har mulighed for at planlægge dagen bedst muligt med hensyn til morgenmad og holdfordeling og den slags. NB: Vi har sat som mindstekrav, at mindst 5 både - udover bestyrelsen - skal være repræsenteret for at gennemføre dette arrangement i fuld skala. Derfor: Tilmelding senest 11. juni.  

Håber vi ses til en rigtig god arbejdsdag på vandet, 

Morten 

 

Indkaldelse til Generalforsamling i Club 101 Denmark
24/5-2009, Morten

Indkaldelse til Generalforsamling i Club 101.

Tid: Søndag den 14. juni 2009 kl. 0900-1000.
Sted: Den Røde Sal, KDYs klubhus, Rungsted Havn.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent og referent
2. Formandens beretning
3. Fremlæggelse af regnskab til godkendelse
4. Fastsættelse af kontingent for det kommende år
5. Behandling af indkomne forslag
6. Valg af medlemmer til bestyrelsen og suppleant
7. Valg af revisor og suppleant
8. Eventuelt

Der er indkommet følgende forslag, som skal behandles under punkt 5:

Ændring vedrørende regnskabsår og tidspunkt for generalforsamling: LINK
Konsekvensændring af vedtægter: LINK

Indkaldelse til Extraordinær generalforsamling i Club 101 Denmark

Tid: Søndag den 14. juni 2009 kl. umiddelbart efter den ordinære generalforsamling d.d.
Sted: Den Røde Sal, KDYs klubhus, Rungsted Havn.

1. Valg af dirigent og referent
2. Behandling af indkomne forslag

Der er indkommet følgende forslag, som skal behandles under punkt 2:

Ændring vedrørende regnskabsår og tidspunkt for generalforsamling: LINK
Konsekvensændring af vedtægter: LINK

 

Forårets aktiviteter
6/5-2009, Morten

Først er der Lloyd Cup. Dejlig kapsejlads ud for Rungsted. Plejer også at have gode præmier. Skynd jer at tilmelde. Det er den 17. maj, og det er faktisk meget snart. 

Så er der generalforsamling; Det sker søndag den 14. juni i røde sal på Rungsted Havn mellem 0900 og 1000. Indkaldelse vil snarest tilgå per email og ved opslag her på siden.

Umiddelbart efter generalforsamlingen inviterer Club 101 til Spis sejl og vær Glad. Ideen med dette arrangement var egentlig at tune lidt på bådene helt i starten af sæsonen. Det kunne desværre ikke lade sig gøre i år, så derfor løber SSOVG, Spis Sejl Og Vær Glad af stabelen søndag den 14. juni. Måske er det ikke helt skidt, for på dette tidspunkt har de fleste jo fundet vej på banen og opdaget, hvad de er gode til. Med andre ord, er det måske mere tydeligt, hvor der er behov for et par finjusteringer. 

Planen er ikke fastlagt i detaljer, men vi vil fortælle om de nye kapsejladsregler, kigge lidt på mastetrim, og så vil vi tage ud og lave noget båd mod båd træning; Lidt mere organiseret end sidst, så der bliver rig lejlighed til at måle fart og justere sejltrim. Har du mulighed for at tage din egen båd med, så gør endelig det; Så tuner vi på den. Kan du ikke tage båden med, så er du meget velkommen alligevel; Vi fordeler os i bådene, så alle kommer på vandet. Klubben stiller med nogle rutinerede 101 sejlere, som tager med ud og skruer på tingene. Når alle bådene suser afsted, runder vi af med en burger på een af de lokale.

Håber vi ses, 

Morten 

PS: Kan du ikke vente til DM, så klik på championship, hvor du nu kan finde beretningen og resultaterne fra sidste år.

 

Forårets aktiviteter
6/5-2009, Morten

Først er der Lloyd Cup. Dejlig kapsejlads ud for Rungsted. Plejer også at have gode præmier. Skynd jer at tilmelde. Det er den 17. maj, og det er faktisk meget snart. 

Så er der generalforsamling; Det sker søndag den 14. juni i røde sal på Rungsted Havn mellem 0900 og 1000. Indkaldelse vil snarest tilgå per email og ved opslag her på siden.

Umiddelbart efter generalforsamlingen inviterer Club 101 til Spis sejl og vær Glad. Ideen med dette arrangement var egentlig at tune lidt på bådene helt i starten af sæsonen. Det kunne desværre ikke lade sig gøre i år, så derfor løber SSOVG, Spis Sejl Og Vær Glad af stabelen søndag den 14. juni. Måske er det ikke helt skidt, for på dette tidspunkt har de fleste jo fundet vej på banen og opdaget, hvad de er gode til. Med andre ord, er det måske mere tydeligt, hvor der er behov for et par finjusteringer. 

Planen er ikke fastlagt i detaljer, men vi vil fortælle om de nye kapsejladsregler, kigge lidt på mastetrim, og så vil vi tage ud og lave noget båd mod båd træning; Lidt mere organiseret end sidst, så der bliver rig lejlighed til at måle fart og justere sejltrim. Har du mulighed for at tage din egen båd med, så gør endelig det; Så tuner vi på den. Kan du ikke tage båden med, så er du meget velkommen alligevel; Vi fordeler os i bådene, så alle kommer på vandet. Klubben stiller med nogle rutinerede 101 sejlere, som tager med ud og skruer på tingene. Når alle bådene suser afsted, runder vi af med en burger på een af de lokale.

Håber vi ses, 

Morten 

PS: Kan du ikke vente til DM, så klik på championship, hvor du nu kan finde beretningen og resultaterne fra sidste år.

 

I gang
21/4-2009, Morten

Så om vi endelig i gang. Der er blødt vand og højt til loftet nu, hvor der har været (sol) strålende vejr i snart fjorten dage. P.t. er der fjorten tilmeldte til det lokale tirsdagsræs ud for Rungsted, og måske ryger vi op i nærheden af de tyve. Til dem, som ikke er klar endnu, skal lyde denne opfordringen: Stram op. Det tager ikke mere end een dag at gøre skuden kampklar, og det er ikke nær så surt at lave båd, som du husker det. Jeg har taget tid på de bådtekniske aktiviteter, og resultatet kommer her: Een time til bådvask, een time til maling, een time til polering, og så kan skuden søsættes. Ok, jeg indrømmer, at jeg havde lidt sved på panden undervejs. Søsætning tager max en halv time. Herefter følger en halv time til klargøring af mast, en halv time til sætning, en halv time til trim plus endelig een halv time med tilrigning. Så er der brugt fem en halv time. Så er der også lige lidt tid til overs til at kigge motoren efter, og vips er der gået seks timer. Starter man klokken 0800 passer det perfekt med en stor burger klokken 1400.

Vi ses derude,

Morten 

PS: Er du også i chok over flytningen af DM, så tjæk lige datoen på indlægget herunder. DM ligger naturligvis FAST i Hellerup. Ihvertfald året ud ;-)

 

DM Flyttet
1/4-2009, Morten

I de seneste mange år har DM - mod sædvane - ligget meget tæt på Rungsted. Det har vi gjort af praktiske hensyn, nemlig for at kunne mønstre både nok til et felt. Naturligvis synes mange af de udenbys bådejere, at det er lidt urimeligt. Nu kommer unionen så til hjælp. Unionen holder øje med, at alt foregår efter bogen, og et DM kan kun kaldes et DM, hvis der er både med fra hele landet. Derfor skal DM over årene lægges spredt ud over hele landet. Unionen henstiller således til, at vi i år holder vores DM "i den anden ende" af landet, som det hedder i brevet dateret 30. marts. Specifikt har unionen checket, om der er mulighed for at afholde vores DM i Sæby, Hirtshals og Esbjerg, hvoraf Hirtshals er den eneste klub, der er vendt positivt tilbage.

Mere følger... Aprilsnar!!!

Morten 

 

Under een måned tilbage
18/3-2009, Morten

Vandet er ikke længere stift. Nu kan man både blive våd og kold, hvis man hopper i suppen. Det betyder, at sæsonen snart går i gang. Tilmeldingen til aftenmatcherne i Rungsted er åben på KDYs hjemmeside, og skal du bruge sejl eller finde gaster, så check opslagstavler, - ligeledes her på siden. Check din mail for detaljer, og har du ikke fået nyhedsbrevet, så meld dig til vores nyhedsbrev her på siderne. 

Vi ses derude

Morten 

 

DM og andre datoer
1/2-2009, Morten

Årets DM finder sted i Hellerup den 12-13 september. Nærmere vil tilgå. Følg med på disse sider.

Desuden er datoerne kendt for aftenmatcher, Lloyd Cup og Thiele Cup; Se kalendersiden, så du allerede nu kan få booket dine gaster.

Morten 

 

Vinterfest
Opdateret 1/2-2009, Morten

Den årligt tilbagevendende vinterfest løb af stabelen den 31. januar. Datoen var flyttet af hensyn til skiferie-folket, og det var en god ide. Eenogfyrre glade sejlere havde fundet vej til Sletten for at tage del i løjerne, og hvilke løjer... 

Sletten sejlklubs hovmester bød på en - efter min mening - fremragende buffet, som i den grad var både veltillavet og velsmagende... det er slet ikke fair at bruge spritblus - som det ellers ofte ses på en anden webside, men skulle man bruge spritblus, så ville vi sprænge skalaen fuldstændigt. 

Under menuen annoncerede Kasper at årets DM finder sted i Hellerup den 12-13 september; Det var den 12-13 september. Bemærk, der bliver formentlig kun sejlet to dage, nemlig lørdag og søndag med option på lidt extra sejlads sent fredag eftermiddag. Hold øje med disse sider for yderligere detaljer.  

Efter menuen stod i familien Carlsen for underholdningen med et meget levende foredrag om to år i en "modificert Vega", - nærmere betegnet en Sagitta 35. Ruten gik jorden rundt. Der var planlagt 2 x 45  minutter, men jeg var sådan set klar til en runde til, da det sluttede. En særlig quiz var med til at højne opmærksomheden, og den med flest rigtige - Svend Erik fra DEN300 - fik naturligvis et par flasker for det, ligesom de næstbedste besvarelser blev præmieret med en enkelt flaske.

Efter foredrag og quiz var det tid til uddeling af præmier i Øresundscuppen. Lars Gottfredsen i DEN400 vandt med 15 points, fulgt af Tjelle i DEN329 med 17 points. På tredjepladsen kom Kasper Bonnevie i DEN45 med 20 points. Stort tillykke til alle.

Derpå var aftenens officielle program vel overstået, og de fleste vendte snuden hjemad. Tak til Lars Gottfredsen for præmier og styr på sagerne vedr. Øresundscuppen, og STOR tak til Sussie for en fremragende aften, hvor stort set alle indslag bare råber på da capo...

Morten

PS: For dem som ikke var der, er programmet gemt her...

 

Øresundspokalen
1/2-2009, Morten

Øresundspokalen 2008 blev vundet af Lars Gottfredsen i DEN400 med 15 points. Derefter fulgte Tjelle i DEN329 med 17 points. På tredjepladsen kom Kasper Bonnevie i DEN45 med 20 points. Stort tillykke til alle. Øresundscuppen bestod af Henri Lloyd cup, lørdagens sejladser ved DM og Thiele Cup, og der var hhv 8, 15 og 7 både med i sejladserne. 

Morten